Dunakömlőd: igyekeznek minden problémát orvosolni

fotó: Vida Tünde

Falugyűlésre hívta Dunakömlőd lakosságát Spiesz József, a körzet képviselője, a dunakömlődi részönkormányzat elnöke. A hívó szónak sokan eleget tettek, így népes hallgatóság előtt számolt be a képviselő annak a bejárásnak az eredményéről, amelyre a részönkormányzat tagjaival kerítettek sort. Utcáról utcára járva térképezték fel az úttestek, járdák, közvilágítás, vízelvezetés helyzetét. Ezt követően Hajdú János polgármester szólt egyebek között arról, hogy az elmúlt nyolc év során – amióta a város élén áll – a beruházások terén Dunakömlőd nem szenvedett hátrányt, sőt, ha a lakosságszámot vesszük alapul, több jutott erre a településrészre, mint Paksra. Hajdú János azt is elmondta, hogy az anyagi lehetőségek függvényében sort kerítenek majd minden problémára, de azt kérte, hogy azokat időben jelezzék, s mindenki igyekezzen a maga hatáskörében megoldást találni.

Az egybegyűltek közül néhányan szót kértek, hogy addig nem említett hibákra, problémákra kérjenek megoldást. Ezek közül egy sem maradt válasz nélkül, húzta alá Spiesz József, aki szerint a falugyűlés nagyon tartalmas volt. Emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat igyekszik jobb életfeltételeket teremteni, de a lakosságnak is vannak kötelezettségei. Ilyen például a közterületek rendben tartása. Hajdú János polgármester erről azt mondta a fórumon, hogy a jelenleg érvényes szabályok szerint az árokig, annak hiányában az úttestig kell rendben tartania a háztulajdonosnak az épület előtti területet.

A mostani falugyűlésnek – ígérte Spiesz József – lesz folytatása. Tervei szerint hasonló keretek között adnak majd számot minden évben annak a 12 millió forintnak a felhasználásáról, amely a részönkormányzat saját kerete.