Mit nézzünk ma?

Február 16-án 17 órakor a Megaagy című amerikai animációs filmet vetítik a művelődési központ színháztermében. Az ötletes történet sajátos humorával nem csupán a gyerekek, a felnőttek számára is szórakoztató lehet: Megaagy a világ legbriliánsabb gonosztevője. És a legsikertelenebb is. Az évek során minden elképzelhető eszközzel megpróbálta meghódítani Metro Cityt, ám minden kísérlet kolosszális kudarcba fulladt a Metro Man néven ismert szuperhős miatt. Metro Man legyőzhetetlen volt, egészen addig, amíg Megaagy meg nem ölte az egyik elfuserált gonosz terve keretében. Így viszont Megaagy hirtelen életcél nélkül maradt – szuper gonosztevő szuperhős nélkül. Ráébred, hogy életcéljának elérése a legrosszabb, ami eddig történt vele. Ezért úgy határoz, hogy csak egyféleképpen kerülhet ki ebből a csávából: ha új hősellenfelet teremt Titán néven, aki a tervek szerint sokkal nagyobb, jobb és erősebb lesz, mint Metro Man valaha is volt. Ám Titán igen hamar úgy dönt, hogy gonosznak lenni sokkal nagyobb buli, mint jófiúnak, de ő nem uralni akarja a világot, hanem elpusztítani. Végül a gonosz zseni lehet saját történetének pozitív hőse?

Délután kettőkor a Kisiskolás bérlet 5. előadásának keretében A Kiskakas gyémánt félkrajcárja című zenés bábjáték varázsolja el a kisebbeket a pécsi Grimask Színház előadásában a művelődési központ színháztermében. A jegy ára 700 forint.

Vízer Júlia és Hunyady Gábor Családi műhelyből című kiállítása nyílik február 16-án 17 órakor a  művelődési központ kiskiállítójában. A tárlatot Tell Edit alpolgármester nyitja meg, közreműködik a Pro Artis Klarinét Kvartett és szaval Krasznai Anna. A kiállítás március 6-ig tekinthető meg.

Február 16-án 18 órakor Fábri Zoltán Az ötödik pecsét című filmjét ajánlja S. Benke Éva a filmbarátoknak a művelődési központ olvasótermében.

A magyar kultúra napja alkalmából Jókai Anna írónővel készült beszélgetést idézi fel a szerda esti híradó után 19 óra 15 perckor a TelePaks.