Írásjel – egy teljes személyiségkép

Az írásminta beküldője (41 éves nő) teljes személyiségkép készítésére kérte Fodor Gabriella grafológust.

Erős benne a fejlődési igény, ehhez jó tanulási és mentális képességekkel rendelkezik. Nyitott az új információkra, azonban mielőtt valami újat fogad be, kritikusan megvizsgálja. Egészben látja át a folyamatokat, de nem siklik el a lényeges részletek felett. A döntési helyzetek kezelésében – helyzetfelismerő és lényeglátó képességének köszönhetően – gyors és határozott. Gondolati tisztánlátás és pozitív értelemben vett egyszerűsítés jellemzi. Feladataira megfelelően tud koncentrálni. Intelligens ember.
Érzelmei, ösztönei nagyon erősen hatnak személyiségében, ezeket nem is fojtja el. Magánéletében többnyire teljesen oldottan viselkedik. Önkontrollja is jól működik, amit akar, azt képes magában szabályozni. Megvan benne az énfejlődés igénye és lehetősége.
Érzékeny lévén gyakran elzárkózik a rosszal való szembesüléstől. Az önmarcangolás nem jellemző rá, saját magával harmonikus a viszonya.
A magánéletében és munkájában is fontos számára az önállóság, az alárendelt vagy függő viszonyt nehezen viseli. Azt pedig egyáltalán nem hagyja, hogy elnyomják, az önérvényesítésben határozott. Nagy akaraterővel rendelkezik, amit igyekszik is érvényre juttatni.
Közvetlen ember, társaságban gyorsan feloldódik. Nyitott másokkal szemben, kíváncsi embertársai véleményére, ugyanakkor ő is szívesen megosztja velük gondolatait. Az önkifejezésben természetes és spontán. Az ítéletalkotásban gyakran énközpontúság jellemzi.
Sokszor kritikusan ítéli meg környezetét, nem rosszindulatból, hanem azért, mert stabil értékrendjébe szűrés nélkül nem fogad be dolgokat. Ha véleménye negatív, nem rejti véka alá. Vállalja a konfliktusokat is.
Személyes kapcsolataiban főleg abból fakadhatnak összeütközések, hogy kitartóan ragaszkodik már kialakult elveihez. Meggyőzhető, ha több irányból, az érzelmek, a gyakorlati oldal és az észérvek felől is megközelítik.
Tevékenységeihez elegendő energiával rendelkezik, amit hatékonyan be is tud osztani. Lendületesen vág bele a dolgokba, viszont kivitelezés közben precizitásra törekszik, nem kapkodja el a feladatokat. Megbízható munkaerő. A munkájában erősebben működik az önkontrollja, és szabálykövetőbb, mint a magánéletben. Mind az önálló, mind a csoportmunkában helyt tud állni.
Írása azt mutatja, hogy nincs feltétlenül igénye arra, hogy vezetői posztban tevékenykedhessen, ám ha ilyen pozícióba kerül, jól érzi magát benne.
Leghatékonyabban olyan területeken működhet, ahol szellemi tevékenységet végezhet, emberek közt van, és kiváló kritikai érzékét, esetleg megérzéseit is használhatja.

Ön is elemeztetheti kézírását grafológussal! A részletekről ide kattintva tájékozódhat.