Rajzpályázat a víz világnapja alkalmából

A Magyar Víziközmű Szövetség országos rajzpályázatához csatlakozva a Paksi Vízmű Kft. idén is meghirdeti rajzpályázatát a paksi óvodások, általános iskolások és a művészeti iskola képzőművészeti szakos hallgatói számára a víz világnapja (március 22.) alkalmából „Víz a városokért, városok a vízért” címmel.

Olyan rajzokat, festményeket, plakátokat és kisplasztikákat várnak, melyek a vízzel, a víz értékével, felhasználásával, életünkben betöltött szerepével, egészségügyi vonatkozásaival, szépségével és a fenti jelmondattal kapcsolatosak. Technikai megkötés nincs, ugyanakkor a művek nagysága nem haladhatja meg az A3-as méretet. Minden tanuló egy művel szerepelhet, melyet március 22-ig juttathat el a Paksi Vízmű Kft.-hez a Kölesdi út 46. címre, Basáné Nyul Márta ügyintézőhöz.

Az alkotások hátoldalán minden pályázó tüntesse fel nevét, korát, osztályát, iskoláját és felkészítő pedagógusának nevét. A beérkezett művekből április 1-jétől április 30-ig a művelődési központban a panoráma kiállítóterem külső falán kiállítást rendeznek .

Április 1-jén, 14 órakor a kiállítás helyszínén eredményhirdetés lesz, négy kategóriában adnak át díjakat. Az első, második és harmadik helyezett tárgyjutalomban részesül. A beküldött pályázati munkákat a vízmű a kiállítást követően megtartja, az alkotók a pályamű leadásával elfogadják, hogy alkotásukat a későbbiekben felhasználják. A legjobb 10 rajz részt vesz a MAVÍZ országos rajzpályázatán is.

A víz világnapja alkalmából a Paksi Vízmű Kft. nyílt napot is tart a paksi általános iskolás és középiskolás tanulók számára az intézmény üzemeiben március 22-én 8 órától 15 óráig. A résztvevők érdekes előadásokat hallhatnak természetes vizeinkről, a helyi ivóvíz előállításról, a szennyezett víz megtisztításának folyamatáról és a vízminőség vizsgálatairól. A programra jelentkezni március 18-ig lehet.