Mit nézzünk ma?

Március 22-én a víz világnapja alkalmából a város iskolásait és az érdeklődőket látja vendégül a Paksi Vízmű Kft. Évek óta hagyomány, hogy a cég ezen a napon nyitottá teszi a látogatók számára a telephelyet. A résztvevők érdekes előadásokat hallhatnak természetes vizeinkről, a helyi ivóvíz előállításról, a szennyezett víz megtisztításának folyamatáról és a vízminőség vizsgálatairól. A világnap alkalmából rajzpályázatot is hirdettek, melynek eredményhirdetése április 1-jén lesz a művelődési központban kiállítással egybekötve.

Március 22-én 14 órától környezetbarát iskolaszerek és irodaszerek kiállítása várja az érdeklődőket a Deák Ferenc Általános Iskolában.

Kedden 17 órakor Énekelni jó! címmel várják a népzenét, a magyar folklórt kedvelőket népdaltanulásra a művelődési  központ olvasótermében.

A nagycsoportos óvodásokat várják március 22-én kedden 17 órára és 23-án szerdán 17 órára a Pro Artis Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyílt napjára, ahol a művészeti iskola tanárai adnak tájékoztatást képzési rendszerükről és a választható hangszerekről, amelyeket ki is próbálhatnak a gyerekek.

A TelePaks adásában kedden a sporté a főszerep. Az ASE kosárlabdacsapatának soproni vendégjátékát követően a Lelátó című sportmagazint láthatják, melyben Faller Gábor vendége Antal Lajos az Atomerőmű Horgászegyesület elnöke, valamint Cseh Attila a szervezet titkára lesz, akik visszatekintenek az előző esztendő legfontosabb vízparti eseményeire és a 2011-es versenynaptárból is ízelítőt adnak.