Sportos hétvége

Eseményekben gazdag lesz a hétvége, lesz miből válogatnia a sportolni, túrázni vágyóknak a napokban. A hagyományok kedvelőit március 26-án Cseresznyésben vadászíjász verseny várja, aki viszont a megszokott futballmeccsre vagy kosárlabda mérkőzésre vágyik, az is megtalálja számításait. Szombat délután 16 óra 30 perckor csap össze a Liga Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Paksi FC a Zalaegerszeggel az ellenfél otthonában. Az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata 26-án este játszik a Szolnoki Olaj KK ellen a Magyar Bajnokság 25. fordulójában.

XIV. alkalommal lesz Bakancsos Atom Kupa március 26-án, melyet a DEMETER Egyesület és az ASE Természetjáró Szakosztálya idén a Geresdi-dombság tájára szervez. Előzetes jelentkezés alapján a programba azok is bekapcsolódhatnak, akik a versenyzésben nem érdekeltek, ugyanis a nem túl hosszú, de azért sportértékkel bíró távon lehetőség lesz túravezetővel kirándulni. A Bátaapáti melletti erdő csodálatos és aktuális kora tavaszi hangulatát mutatja, így a kirándulni vágyók az ébredő természet ritka képével gazdagodhatnak.

Március 27-én Regionális Diákolimpia és játékos judo vetélkedő lesz 10 év alatti gyermekek részére az ASE Sportcsarnokban 10 óra 30 perctől. Aki nem kíváncsi a harcművészeti versenyre, az Erzsébet Nagy Szállodában érdeklődhet a paksi sakkosok eredményeiről, akik a Pannonpower és a Zalaegerszeg játékosai ellen vetik be tudásukat 10 órától.