Mit nézzünk a hétvégén?

Április 1-jén 15 órától Kelepelő és Tavaszváró nap várja az érdeklődőket a dunakömlődi faluházban. A program kézműves foglalkozással indul, majd 17 óra 30 perckor a nyugdíjasok Félnótás körének műsora kezdődik. Este 18 órától a Vetővirág együttes szolgáltatja a zenét a táncolni vágyóknak. A belépődíj 200 forint.

A Paksi Vízmű Kft. által meghirdetett „Víz a városokért, városok a vízért” című rajzpályázat díjátadója lesz pénteken 14 órakor a művelődési központ panoráma kiállítójában. A beérkezett művekből rendezett kiállítást megnyitja Gaál Zoltán, a Paksi Vízmű Kft. ügyvezetője, verset mond Vidákovics Sámuel. Az alkotásokat több kategóriában is díjazzák, a legjobb tíz rajz részt vesz a Magyar Vízmű Szövetség országos rajzpályázatán is.

Április 3-án 19 órakor a Mint két tojás című amerikai vígjátékot vetítik a művelődési központ színháztermében. A Gagyi mami harmadik része a már jól ismert történet mellett friss poénokkal jelentkezik: az FBI különleges bevetésekre szakosodott szuperügynöke, Malcolm Turner minden bajból kivágja magát. A fia viszont minden bajba belekeveredik. Így aztán, amikor egy orosz maffia-leszámolás véletlen szemtanújává válik, apja mindenáron meg akarja védeni. Úgy, ahogy ő tudja, azaz álruhában. Ezúttal tehát nemcsak ő öltözik nőnek, hanem a fiára is szoknyát húz, és együtt költözik be vele egy leánykollégiumba, ahol azt reméli, biztosan nem keresik majd őket. De van, ami még a vérszomjas maffiánál is veszélyesebb. Például egy lányos pizsama parti vagy egy balett óra, egy tornatermi öltöző és a festőszakkör.

A Paksi FC április 2-án 17 órakor csap össze a Lombard Pápa Termál FC-vel idegenben a Monicomp Liga 21. fordulójában. Azonban a hétvégén nem csak a futballistákért izgulhatnak a szurkolók, ugyanis az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata szintén szombaton, 18 órakor mérkőzik meg a Zalakerámia-ZTE KK együttesével a Magyar Bajnokság 26. fordulójában.

A Paksi Sárgödörtéri Présháztulajdonosok Egyesülete április 2-ra rendhagyó borversenyt szervez. Fehérbor, vörösbor, rosé, sillerbor, illetve óbor kategóriában is lehet nevezni.