Konzorciumot alapítanak a paksi vállalkozók

Helyi vállalkozókat hívott találkozóra a város képviselő-testülete nevében Hajdú János polgármester. A Prelátus házban tartott találkozóra olyan cégek képviselői érkeztek, amelyek az építőiparban tevékenykednek, és résztvevői lehetnek az idei évre tervezett városi beruházásoknak. A műszaki osztály munkatársainak közreműködésével Hajdú János polgármester arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy pénzügyileg mekkora volumenű beruházásokat terveznek, mikor kezdődhet a munkálatok kivitelezése és, hogy milyen eljárási rend szerint folytatják le a közbeszerzési eljárásokat.

– Az elmúlt évek gyakorlata, mely szerint a város nagy, kiemelt beruházásait általában nemzetközi cégek végezték, és a kisebb ötvenmillió forint alatti munkákat tudták csak paksi cégek elvállalni, úgy tűnik, megváltozik a helyi vállalkozások által tervezett konzorcium létrehozásával. A gazdasági tömörülés megalakításával akár az új paksi hulladékgazdálkodási rendszer megépítésére is sikeresen pályázhatnak – nyilatkozta Hajdú János. Paks polgármestere arról is tájékoztatott, hogy a beruházás zöld utat kapott, hiszen megérkezett az értesítés a szakminisztériumból, hogy sikeres volt a hét település által megalapított hulladékgazdálkodási társulás pályázata, 1 milliárd 130 millió forintot nyert a tervezett rendszer megépítésére. Az uniós forrásból megvalósuló projekt mellett a Báthory utcába tervezett útfelújításra, a szintén pályázati támogatásból elkezdődő Deák Ferenc utcai partfalépítésre, és az új gyógyászati központ idén elinduló beruházására várja egyebek mellett a helyi vállalkozók jelentkezését az önkormányzat – tudtuk meg Hajdú Jánostól. A találkozón, amelyet nem először szervezett meg az önkormányzat, a kisebb felújítások, építések terveiről is tájékoztatást kaptak a cégek képviselői.

– Jó és eredményes a kapcsolat az önkormányzat és szervezetünk vállalkozásai között – mondta el a fórumon a Paksi Iparos és Vállalkozói Kör elnöke. Dr. Hüse István tájékoztatása szerint az iparos kör tagjai tavaly óta részt vesznek a közbeszerzési bizottság munkájában, így folyamatos tájékoztatást kapnak az induló beruházásokról. A Prelátus házi fórumon az idei fejlesztési tervekről tartott ismertető után a vállalkozók problémáiról is tájékozódott a város vezetője.