Ismét kétirányú a Báthory utca egy szakasza

Lekerültek az egyirányú forgalmat jelölő táblák a Báthory utca egyes pontjairól. A körzet képviselője, Ulbert Sándor elmondta, hogy lakossági jelzés nyomán ő kezdeményezte a módosítást. A környező utcákban – elsősorban az Árok utcában – lakók közül többen is kérték, hogy ismét lehessen kihajtani mindkét irányba. Ezt most ismét megtehetik, hiszen a Báthory utca csupán a Szent János és a Villany utca között egyirányú.

Előzőleg mindkét irányban lehetett közlekedni a Báthory utcán, de a főutca teljes körű rekonstrukciója során csökkent a parkolóhelyek száma. Ennek kompenzálását szolgálta az, hogy a vele párhuzamos utcában egyirányú közlekedést engedélyeztek, hogy ne okozzanak fennakadást az ott parkoló autók. Ulbert Sándor képviselő elmondta, hogy az út átadása óta eltelt időszak tapasztalatai alapján az a megoldás kínálkozott a legjobbnak, hogy a Báthory utcába a Táncsicstól a Szent Jánosig mindkét irányba be lehet hajtani, a Szent János utcától délre lévő szakaszon viszont csak dél-észak irányban lehet közlekedni.

Szintén ezzel a városrésszel kapcsolatos a hír, hogy a Báthory utca déli szakaszát még ebben az évben felújítják. Erről a költségvetés elfogadásakor döntött a képviselő-testület.