Mit nézzünk ma?

Május 9-én 19 órakor a Móricz bérlet 5. előadásának keretében az Ének az esőben című musicalt adja elő a Pannon Várszínház a paksi művelődési központban. A világhírű színházi darab cselekménye abban az időben játszódik, amikor Hollywoodban áttérnek a hangosfilmre: Don, aki a némafilmekben többnyire az epekedő hősszerelmest játszotta, a hangosfilm révén esélyt kap arra, hogy mint táncos és énekes lépjen fel. Azonban a női főszereplő Lina, gondot okoz, ugyanis énekhangja használhatatlan. Kathy ugrik be helyette, és szinkronizálja Lina énekét. Don beleszeret Kathybe, és gondoskodik róla, hogy a közönség a bemutatón értesüljön teljesítményéről. A jegy ára 3000 forint.

Szintén hétfőn 17 órakor Vörösné Lehr Borbála és Vörös Viktória közös kézimunka kiállítása várja az érdeklődőket Any(j)a lánya címmel a művelődési központ galériájában. A tárlatot megnyitja és verset mond Baracskay Zsanett.

A német nemzetiségi kisebbségi önkormányzat elnökével, Féhr Györggyel beszélget Kovács Tibor a TelePaks Közélet közelről című magazinjában május 9-én. A 19 óra 15 perckor kezdődő műsorban ezt követően a június 3-án és 4-én megrendezendő Siller fesztivál programjáról tájékozódhatnak Czink Dóra és Polgár Zoltán szervezők segítségével.