Őszi könyvtári napok

Az országos könyvtári napok eseményeihez a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár is kapcsolódik, ennek keretében egész héten színes programokkal várják az érdeklődőket. Hétfőn 9 órától Regélő mesemondó versennyel kezdődik a rendezvénysorozat, melyen a múlt héten Paksra érkezett kézdivásárhelyi diákok is részt vesznek. Kedden 17 órakor a természetes nyelvelsajátításról tart előadást szülőknek, pedagógusoknak Zuschlag Edina, a Helen Doron nyelviskola vezetője a gyermekkönyvtárban. Szerdán 16 órától Betűvarázs címmel játékos foglalkozásra várják a gyerekeket, majd a játék fontosságáról tart előadást Hefner Erika drámapedagógus, a paksi városi művelődési központ szakmai igazgatója.

Csütörtökön 16 órától kecskesajt kóstoló lesz, 17 órától pedig tájékoztató az akupresszúra és a kínai meridián torna jótékony hatásairól. Este 18 órától Paksi veteránosok különös utazása Eurázsiában című könyvét mutatja be Treszl Gábor, aki motorostársával, Magyar Zoltánnal mesél az utazás tapasztalatairól, kellemes és embert próbáló pillanatairól. A pénteki zárónapon maratoni nyitva tartással, 8-24 óráig várja vendégeit az intézmény. Ezen a napon mindenki számára ingyenes a beiratkozás és a késedelemben lévő olvasók tartozásait is elengedik. A kedvezmények mellett program is várja az érdeklődőket, 17 óra 30 perctől Acsádi Rózsa Rezervátum című új kötetének bemutatója lesz, majd a paksi Harmonika Zenekar koncertje zárja a heti rendezvényt.

A paksi mellett a dunakömlődi könyvtár is rendhagyó programmal készül az országos könyvtári napok alkalmából. Október 3-án mesemaraton lesz, délelőtt a helyi óvodásokat várják mesélésre, mesehallgatásra, délután pedig bárki elfoglalhatja a mesefotelt és elmondhatja kedvenc történetét. Október 6-án délután Sünizenén vehetnek részt a gyerekek, október 7-én 17 órától pedig népdaltanulás lesz a könyvtárban. A héten beiratkozók egy hónapig ingyen kölcsönözhetnek a városi művelődési központ könyvtárának audiovizuális állományából. A nyitva tartási idő és a programok alatt a szervezők könyvvásárral várják az olvasókat, vendégeket.