Mit nézzünk a hétvégén?

A lopott idő című amerikai sci-fit vetítik december 16-án 19 órakor a művelődési központ színháztermében. A történet szerint a nem túl távoli jövőben az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább, így a gazdagok akár örökké élhetnek, míg a szegények minden percért harcolnak. Itt nincsenek szabályok, és idejétmúltak az erkölcsök: csak a következő pillanat számít. A múló időt a karba épített óra jelzi, egy különleges, a két csuklót összeérintő kézrázással viszont aki akarja, átadhatja másnak a saját perceit. Akinek eltelik az utolsó pillanata, és nem szerez még időt, annak megáll a szíve. Egy gettóbeli srác váratlanul rengeteg időt kap egy ismeretlen időmilliomostól, ezért gyilkossággal gyanúsítják, és ő kénytelen menekülni. Túszul ejt egy fiatal, jómódú lányt, és magával cipeli. Egyik percről a másikra élnek, de egymásba szeretnek: és ez felforgathatja a rendszer működését. Vasárnap újabb izgalmas filmet, az Alkonyatot vetítik a házban 17 és 19 órai kezdéssel.

December 17-e a zene napja lesz Pakson: 20 órakor a művelődési központban a városunkból elszármazott, műfajukban elismert zenészek, Borbély Tamás, Tóth Viktor, Weisz Gábor és Weisz János ad közös koncertet, a program belépődíja 1000 forint. Az adventi jam előtt 18 órakor az evangélikus templomban a Paksi Városi Vegyeskar tart hangversenyt, közreműködnek a Tini tüsik.

December 16-án pénteken 15 órakor a paksi Városi Művelődési Központ fotópályázatának kiállítása és eredményhirdetése lesz a Panoráma kiállítóban. Az eseményt megnyitja Hefner Erika, a ház szakmai igazgatója.

A vasárnap az aktív kikapcsolódásra vágyóké lesz, ugyanis az ASE sportcsarnokban 14 és 17 óra között cirkuszi előadás lesz az atomerőmű rendezésében. Aki inkább valami kulturális programra vágyik, a művelődési központban az Advent fényei címmel Márkos Zita kiállítását tekintheti meg festett üvegekből. Szintén a VMK-ban tartanak hangulatos estet a Mutasd magad szakkör tagjai verses, zenés programjukkal, melyre a belépés díjtalan.