Mit nézzünk a hétvégén?

Január 6-án 19 órakor a Barátság extrákkal című amerikai-angol vígjátékot vetítik a művelődési központ színháztermében. A sztori szerint egy rámenős fejvadász megtalálja az igazi munkaerőt megbízója számára, akit rövid ostrom után meg is győz, hogy egy új állás kedvéért érdemes New Yorkba költöznie. De közben azon kapja magát, hogy nagyon bejön neki a srác. Sőt, azt is sejti, hogy ő is tetszik neki. Abban viszont mindketten biztosak, hogy a másik tele van olyan tulajdonságokkal, amelyektől egész életükben féltek és menekültek. A kísértésnek legjobb engedni: az új barátok megegyeznek, szigorúan csak a testiségre koncentrálnak, érzelmek kizárva. Mindketten abban bíznak, hogy így minden nagyon egyszerű marad, de persze tévednek. Január 8-án a Hogyan lopjunk felhőkarcolót című amerikai akcióvígjáték pereg majd a vásznon.

Szombaton negyed nyolckor kezdi Szegeden a 2012-es évet az ASE férfi kosárlabdacsapata. A kezdési időpont változása a női Hep-kupa miatt van, a találkozón két légióssal lép pályára a piros-kék gárda.

Január 7-én jelenik meg Hatvani Szabolcs Globalizáció című új, kétlemezes kiadványa, amelyet egy nagyszabású újévi koncert-show keretében mutat be zenésztársaival a paksi művelődési központ színháztermében. Az új zenei anyag közvetlen folytatása a Rotation című albumnak, de olyan hangulatokat és hangzásokat vonultat fel, amely eddig a korábbi albumokra nem volt jellemző. Az előadás 18 órakor kezdődik.

Paksi turistaszokás szerint muszáj szilveszter után gyorsan kirándulni egyet, ezért január 7-én pótszilveszteri, BUÉK-gyalogtúra lesz a Dél-Mezőföldön Péter Imre vezetésével. A 15 kilométeres könnyed kirándulás Németkérről Cseresznyésen keresztül Paksra vezet. A túrára jelentkezni nem szükséges, részvételi díj nincs. További részletekről Péter Imrénél lehet érdeklődni a 06-20-922-69-47-es telefonszámon.