A Világgazdaság újságírója kapta az Urántollat


Fotó: Szaffenauer Ferenc

B. Horváth Lilla, a Világgazdaság újságírója vehette át a mai szabad sajtó napi rendezvényen a Paksi Atomerőmű Zrt. által adományozott Urántoll díjat, amelyet a vállalat 1992-ben alapított azzal a céllal, hogy évente egy alkalommal elismerésben részesítsen egy az atomenergia alkalmazásáról tényszerűen, objektíven tájékoztatást adó újságírót. A díj egy reprezentatív, márkás töltőtoll, amelyet az adományozó neve gravírozott formában díszít. A kitüntetett a töltőtoll mellé névre szóló oklevelet is kapott.

Ahogy a méltatásban is elhangzott a Világgazdaság munkatársa, az Energia rovat szerkesztője hosszú ideje figyelemmel kíséri az atomerőművel kapcsolatos eseményeket. Írásain keresztül hitelesen, tárgyilagos módon közvetíti az erőműben folyó tevékenységet. Munkájával hozzájárul, hogy az országos médián keresztül valós képet kapjon a lakosság a létesítmény működéséről.

B. Horváth Lilla a díj átvétele után úgy fogalmazott, az újságírók feladatait nap mint nap megnehezíti az a tény, hogy a hozzájuk eljutó hírek gazdasági, illetve politikai érdektől átszőttek, és ezek között kell a szakembereknek megtalálnia az objektív, hiteles információkat. Az újságíró hozzátette, ezért is dícséretes, hogy a paksi atomerőmű minden esetben a szakma rendelkezésére állt és az aktuális témákban kimerítő tájékoztatást adott. A díjátadót és a szabad sajtó napi ünnepséget a paksi atomerőmű és az önkormányzat az Erzsébet Nagy szállodában immár hagyományosan közös szervezésben tartotta.