Mit nézzünk a hétvégén?

A nem beszélek zöldségeket című feliratos, francia vígjátékot vetítik vasárnap 19 órától a kulturális központ színháztermében. A film főszereplője, Germain amolyan ügyefogyott mackóként, francia Forrest Gumpként csetlik-botlik az életben, alkalmi munkákból él. Sörözik a haverokkal, gondozza a veteményét, s az anyja házának kertjében lakik egy lerobbant lakókocsiban. Az egykori lassú felfogású, rossz tanuló ma is nehezen tud olvasni, hadilábon áll a szavakkal, a mindennapokat a maga egyszerű módján éli meg. A szeretettelenségben töltött gyerekkor, a rideg anya által meghatározott felnőtt mindennapok sivársága után Germain csak abban lelheti örömét, hogy napközben a városka parkjában üldögél a padon, és eteti a galambokat. Itt hozza össze a sors Margueritte-tel, a törékeny, nyugdíjas tudóssal, aki minden idejét az irodalomnak, a könyveinek és a szavak hatalmának szenteli. A két ember szokatlan barátsága észrevétlenül kovácsolódik ott a padon, a galambok közt. Az egyszerű, de szeretetéhes fickó, és a világtól búcsúzó művelt asszony kapcsolata mélységes szereteten, és egy szokatlan, de annál erősebb kapcsolaton alapul.

Magyar népzenei est és táncház lesz Gyapán az étteremben pénteken este 7 órától, a hangulatfelelős a Szigony zenekar, a táncoslábúakat várja Vass Oszkár.

Sportos hétvége lesz az eheti, ugyanis az ASE és az MVM Paks is pályára lép. Március 24-én 18 órakor a piros-kékek csapnak össze a Zalakerámiával, 25-én 16 órakor pedig Kis Károly egylete csap össze a siófoki kudarc után a Győr gárdájával. Egy biztos, egyik mérkőzés sem lesz gyaloggalopp.

Az összművészeti fesztivál keretében a szitázás technikájával ismerkedhetnek pénteken 16 órától a Paksi Képtárban a zenekedvelők, ahol emellett regionális vonós kamarazenei találkozót is tart a művészeti iskola. Ennek részeként ad hangversenyt az Erzsébet Nagy Szálloda dísztermében Földesi Lajos három tehetséges tanítványával 19 órától. Ugyanebben az idópontban a filmkedvelők a Tánc című filmet tekinthetik meg a kulturális központ színháztermében. Szombaton a ház előcsarnokában jazz koncerttel zárul a fesztivál, ahol Borbély Tamás paksi származású zenész és társa, majd a Sárik Péter Trió ad műsort 20 órától. Előtte 18 órától térzene lesz a Pro Artis művészeti iskola fúvószenekarával. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően minden program látogatása ingyenes.