Uniós pályázati forrásból képezte munkatársait az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet (X)

A munkaerő készségeinek és képességeinek fejlesztésére az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet közel 5 millió forintot fordíthatott egy uniós pályázat keretein belül.

A TÁMOP 2.1.3/A. „Az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet munkahelyi képzése” elnevezésű pályázati projekt idén januárban kezdődött és 2012. április végén ér véget. A takarékszövetkezet 30 alkalmazottja Korszerű kommunikációs gyakorlat és Korszerű értékteremtési gyakorlat képzéseken szerezhették meg azt a tudást, amelyet a későbbiekben a mindennapi munka során is alkalmazni tudnak majd. Ilyen készség a prezentáció készítése, a különböző szövegtípusok formai és tartalmi követelményeinek elsajátítása. Az oktatás rávilágított arra, hogyan tudják jobbá tenni a saját rendszerünket, miben kellene változtatniuk, ahhoz, hogy eredményesebben és könnyebben tudjanak egymással dolgozni.

A Takarékszövetkezet 1958 óta három megyére kiterjedően végzi tevékenységét. Központja Tamási kistérségben Iregszemcsén található.  Az ipari tevékenység hanyatlóban van az utóbbi időben, de a mezőgazdaság némileg ellensúlyozza a térség hátrányos helyzetét. Jelenleg 5 kirendeltség és 5 betétgyűjtő pénztár látja el 17 település pénzügyi szolgáltatásait.