Mit nézzünk a hétvégén?

Az Anyák című macedón filmdrámát vetítik vasárnap 17 órától a kulturális központ art-termében. Milčo Mančevski filmje három különböző történetet mesél el, amelyeket Macedónia különböző területein lokalizál. Az első történetben két kisiskolás lány, hogy bátorságát fitogtassa, elmegy a rendőrségre és egy kitalált történettel feljelentést tesznek. Az első gyanúsítottra, akit behoznak, rá is fogják a kitalált történetet. A második részben három fiatal filmes, egy teljesen elöregedett faluról és annak két lakójáról készít filmet. A falu két életben maradt tagja, egy testvérpár, akik 16 éve nem beszélnek egymással. A harmadik rész egy tömeggyilkosság dokumentuma: egy anyakomplexusban szenvedő férfi idősödő anyákat öl meg. A hármas tagolású film a történetek végére kerek egészet teremt. 19 órától pedig az Utódok című film pörög a vásznon.

Minden hónap utolsó péntekén 10 és 12 óra között tartalmas programmal várják a kismamákat, kispapákat és négy éves kor alatti gyermekeket a Paksi Képtárban. Amíg a szülőknek tárlatvezetést tartanak, addig a gyerekek játszhatnak és alkothatnak. A baba-mama tárra minden érdeklődőt szeretettel várnak.Ruha- és játékbörzére várja a kismamákat a Süni Gyermekkuckó szombaton 8-tól 12 óráig, ahol a vásár alatt féláras gyermekfelügyeletet biztosítanak. Érdeklődni a sunigyermekkucko@gmail.com címen lehet.

A Honvéd FC csapatával mérkőzik pénteken 18 órától az MVM Paks hazai pályán. A Fehérvári úti stadionba minden sportkedvelőt, szurkolót várnak.

Idén április 27-én és 28-án kerül sor a Tűzvirág Táncegyüttes szokásos bemutató estjére. Az előadások 19 órakor kezdődnek a Csengey Dénes Kultúrális Központ színháztermében.