Kibővítenék az időkorlátos parkolási zónát

Paks Város Önkormányzata május 23-án, a városháza földszinti tanácskozó termében tartja soron következő képviselő-testületi ülését. A napirenden szerepel többek között beszámoló a közbiztonság helyzetéről, az önkormányzat gyermekjóléti és a gyermekvédelmi feladatai ellátásának átfogó értékelése, emellett a városatyák zárt ülésen bírálják el az I. István Szakképző Iskola igazgatói állására kiírt pályázatot. Döntenek a Gyermekeinkért és a Pongrácz Sándor-kitüntetések adományozásáról, valamint a Deák Ferenc-kitüntetés odaitéléséről is.

A soron következő ülésen terítékre kerül a parkolási rendelet módosítása is. A napirendi tervezet szerint a grémium újabb két utcára terjesztené ki az időkorlátos parkolási zónát.Paks Város Önkormányzata 2009-ben alkotta meg parkolási rendeletét azért, mert a település több pontján használtautó-árusok kínálták eladásra gépjárműveiket, ezzel megbénították az ügyintéző polgárok megállási lehetőségeit a frekventált helyeken. A szabályozás mára elérte célját, az autósok megszokták az érintett területeken a maximum 90 perces várakozási lehetőséget, sőt további lakossági igények merültek fel újabb övezetek kialakítására. A képviselő-testület május 23-án szerdán soron következő ülésén dönt a parkolási rendelet módosításáról.

A város Közlekedési Intézkedési Terve felülvizsgálata során elkészítette az említett területeken hatásvizsgálatát és megállapította, hogy nincs akadálya az utcaszakasz és a parkolók korlátozott övezetté nyilvánításának. A rendelet a módosítást követő 8. napon lép hatályba.