Mit nézzünk a hétvégén?

A bűn hálójában című amerikai akcióthrillert vetítik vasárnap 20 órától a kulturális központ színháztermében. A sztori szerint Mallory Kane magasan képzett ügynök, és a világ legveszélyesebb helyein hajt végre feladatokat. Egy sikeres akció után azonban gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok hada kezdi üldözni, akik minden trükkjét ismerik. Több országhatáron átkelve menekül hatóságok és magáncégek specialistái elől, miközben a lehetőségei egyre szűkülnek. A Traffic, az Erin Brockovich és az Ocean’s filmek Oscar-díjjas rendezőjének új, látványos akcióthrillere mellett 17 órától a Csizmás, a kandúr című családi film forog a vásznon.

Kaján vigyor címmel tart új humorestet Németh Szabolcs a Kissziget Étteremben június 8-án este 19 órakor. Aki lemaradt az elsőről, hallhatja a legjobb pillanatait. Aki ott volt és folytatásra vágyik, szembesülhet a teljesen új poénokkal. A finom vacsora mellett humoros okfejtések, hírparódiák, politikai fricskák, hétköznapi vidámságok lesznek terítéken ezen az estén.

Magyar népzenei est és táncház lesz pénteken este 18 órától Gyapán az étteremben. Muzsikál a Szeret zenekar, énekel Pintér Gabriella, a táncot pedig Vass Oszkár tanítja. A belépő gyerekeknek ingyenes, felnőtteknek ezer forint. Aki a táncot csupán nézőként kedveli, az is megtalálja számításait a hétvégén, ugyanis szombaton 17 órától kezdődik a Pro Artis művészeti iskola balettgálája a kulturális központban.

Egész napos programmal csatlakozik az ünnepi könyvhét rendezvénysorozatához a Pákolitz István Városi Könyvtár június 8-án. Már reggel 8 órától könyvárusítás várja az intézményhez látogatókat, a gyermekek pedig kézműves és nyelvi foglalkozásokon fejleszthetik képességeiket. A kiállítók használt diafilmek és könyvek kedvezményes vásárával várja az olvasni szerető közönséget. A részletekért kattintson!

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat ismét megszervezi roma kulturális napját, a Juniálist, amelyre várják a látogatókat. A rendezvényt az Ürgemezőn tartják június 9-én szombaton délelőtt fél tíztől. Lesz egészségsátor, Ökocsiga játszóház és Süni-zene, főzőverseny és kispályás foci. Délután kulturális programok követik egymást a színpadon, a házigazda paksiak mellett fellépnek ozorai, nagydorogi, pálfai, zombai, valamint bátai hagyományőrző csoportok is.

Harmadszor rendezi meg a Paksi Sportegyesület Szabadidő Szakosztálya és az Atomerőmű Sportegyesület Szabadidő Szakosztálya közösen a női sportnapot, amelyre június 10-én vasárnap kerül sor az ASE sportpályán. Az érdeklődők körülbelül 20 féle sportágban, egyéni és csapatsportokban is kipróbálhatják magukat. Lesz például ugráló-kötelezés, darts, célba dobás, floorball, kosárlabda, kötélhúzás, tenisz, tollaslabda, nordic walking és még mobiltelefon-hajítás is. A hétvégén Az Atomic Boys Szurkolói Egyesület is különleges programmal készül, ugyanis idén a megszokott horgászverseny mellett halászléfőző versennyel zárja a szezont. A június 9-i eseményre a horgászni vágyók mellett minden érdeklődő, ASE szimpatizánst szeretettel várnak.