Díjazták az ESZI-s lány kreativitását

Forrás: Kuti Lívia

A második díjat, valamint a Google különdiját is elnyerte Kuti Lívia, az Energetikai Szakközépiskola tanulója a  Magyar Innovációs Szövetség 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyén.

Még áprilisban írtuk meg, hogy Lívia mintegy 59 pályázó közül egyedüli paksiként jutott be a nívós szakmai vetélkedő második fordulójába. Az ifjú tehetség a versenyre egy Windows Phone-ra írt, BingMapsre épülő navigációs alkalmazás megvalósításával pályázott. A készülő alkalmazással segélyhívást lehet kezdeményezni: biztosítva a gyors értesítést a segélykérő közelében lévő emberek mobiltelefonjára érkezik egy riasztás, illetve a programnak van egy másik opciója is, miszerint ismerőseinket is feltehetjük egy térképre, és ezáltal könnyen meg tudjuk találni egymást.

A neves szakmai zsűri több mint 40 pályázat közül választotta ki a legjobb és leginnovatívabb technológiai megoldásokat és ötleteket. A díjakat hétfőn adta át a Millenáris Parkban a Csodák Palotája épületében Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, a verseny fővédnöke. A leglátványosabb pályamunkák egy kétnapos kiállításon kerülnek bemutatásra az ünnepi rendezvény helyszínén.