Pupp Réka bronzérmet szerzett a kontinensviadalon

Fotó: Molnár Gyula

A 44 kilogrammosok között bronzérmet szerzett a paksi Pupp Réka hétvégén a porec-i junior Európa-bajnokságon. Tíz magyar versenyző lépett tatamira a horvátországi kontinensviadal nyitónapján, de közülük csak a piros-kékek versenyzőjének nyúlt hosszúra a program, ugyanis pénteken egyedül Réka gyűjtött be érmet. A kadetkorú paksi kiválóság esélyesnek számított súlycsoportjában és nem is okozott csalódást. Réka rögtön az első körben érdekelt volt, de a belga Evelyne Audienst hamar búcsúztatta.

A nyolc között aztán egy régi ismerős, a magyar lányhoz hasonlóan csak 16 éves bolgár Damjanova következett, akivel Rékának már többször is meggyűlt a baja a kadetek között, írja az utanpotlassport.hu. A korosztályos Európa-bajnok bolgár ezúttal is túl nagy falat volt dzsúdókánk számára, viszont a vigaszágon még volt lehetősége a javításra. Előbb a 18 éves török Kartal Nesrint, majd az Európa-bajnoki bronzérmes Diana Galukot verte jukóval, elérve ezzel a dobogó legalsó fokát.

Pupp Réka mellett Szabó Katinka is felállhatott a kontinensbajnoki dobogó harmadik fokára, rajtuk kívül pedig két magyar került a helyezettek közé: Fogasy Gergő ötödik, Polyák Krisztina pedig hetedik lett. A videóra kattintva megtekintheti az esemény összefoglalóját.