Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula

Egy idős, motoron közlekedő férfit ütöttek el egy Mazdával a Kishegyi és a Barátság út kereszteződésénél hétvégén az esti órákban. A balesetet szenvedett férfit mentő szállította el, értesüléseink szerint az autó sofőrje nem rendelkezett nagy vezetői rutinnal.

A Paks-Géderlak között üzemelő komp szeptember 23-tól 7-től 12 óráig, majd 14-től 18 óráig közlekedik óránként. Igény esetén különjáratot is biztosítanak, a kompátkeléssel kapcsolatban bővebb információ a (20) 539-2617-es kikötői telefonszámon kérhető, illetve a www.hajozas.net honlapon.

Önkénteseket vár a Pákolitz István Városi Könyvtár. Akik szabadidejükben szívesen vennének részt a városi intézmény információs pultjánál folyó munkában, azok személyesen jelentkezhetnek a könyvtárban. A munkavállalás feltétele bejelentett munkanélküli státusz és paksi lakcím.

A Pro Artis művészeti iskola ünnepi hangversenyre hívja a zeneszerető közönséget a zenei világnap alkalmából szeptember 29-én szombaton 18 órakor a paksi evangélikus templomban, ahol a művészeti iskola tanárai adnak ingyenes koncertet.

Tizennégyen képviselték a PSE tájfutó szakosztályát a szeptember 22-én Izsákon megrendezett Kalocsa Kupán. A jól futható, fenyőerdős és homokdűnés terepen kiváló eredménnyel zártak a zöld-fehérek, a legsikeresebb versenyző, Lénárt Viktória második lett a normáltávú versenyen. Összetettben Weisz Pál F14-ben 6., Kiss Gábor F21-ben 7. és Horányi Bence F12-ben 8. helyen zárt.