Zárt ülésen döntenek a Pro Urbe díjról

Jövő hét szerdán képviselő-testületi ülést tart a paksi önkormányzat. Szó lesz többek között az újonnan megalakult katasztrófavédelmi szervezet feladatainak változásáról és az idei évben elvégzett munkáról, az állattartásról szóló önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről és az új állattartásról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról.

Erre amiatt kerül sor, mert megszűnnek az állattartási övezetek: az állattartási rendelet korábban pontosan meghatározta, hogy állatfajonként nagy-, közepes és kistestű állatokból egy portán mennyit lehet tartani. A rendelet a tartás körülményeit, valamint a lakóépülettől, kúttól, illetve egyéb létesítményektől való távolságot is szabályozta. Egy 2012-es parlamenti döntés miatt azonban az önkormányzatnak módosítani kell a szabályozást. A polgármester korábban felhívta a polgárok figyelmét, hogy nincs szó arról továbbra sem, hogy korlátlanul lehet majd állatot tartani, csak az övezetek szűnnek meg. A testület az első fordulót követően most alkotja meg végleges rendeletét, amit az érdeklődők elérhetnek majd az interneten, valamint tájékoztatást kaphatnak a hivatal munkatársaitól is.

Tárgyalnak még a városatyák a szociális és gyermekjóléti ellátásokról, a településszerkezeti, valamint a helyi építési szabályzat módosításáról. Végül zárt ülésen döntenek a Pro Urbe Emlékérem adományozásáról. Utóbbi azoknak a személyeknek, illetve szervezeteknek adományozható, akik/amelyek tevékenysége a város gazdasági-, kulturális- és társadalmi fejlődésében kiemelkedő jelentőségűnek bizonyult. Az elismerést az október 23-i városi ünnepség alkalmával adják át.