Hírek röviden

Az atomerőmű orvosi rendelőjében tartja következő véradását a Vöröskereszt helyi szervezete. Október 17-én 7-14 óráig jelentkezhetnek a donorok, akikre először egy rövid szűrés vár, írja a fortunaradio.hu.

A Zalaegerszeget fogadja az ASE szombaton 18 órakor a Gesztenyés úti csarnokban. A házigazdák az eddigi két mérkőzést megnyerték, a Jászberény és a Kaposvár ellen is 100 pont felett teljesítettek.

A Gyapai Derbi Sportegyesület október 13-án családi-baráti lövészversenyt tart a biritói lőtéren. A megméretésre több kategóriában lehet nevezni.

A Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány kuratóriuma október 8-án tartotta soron következő ülését. A kuratórium tagjai 83 beérkezett pályázatot bíráltak el. Az alapítvány műsoros díjátadója október 23-án 10 órakor lesz a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében.

Szerda éjjel megérkezett a szezon első atomvonata Paksra, számolt be az iho.hu. Az Indóház vasúti magazin tájékoztatása szerint az atomerőmű legfontosabb nyersanyagát, az urán-dioxid pasztillákat szállító szerelvények többnyire a téli időszakban kelnek útra Oroszországból. Ősztől tavaszig, szezononként három-négy atomvonat közlekedik: a vonatok Záhonynál lépnek be az országba, ahonnan egy Szili húzza el azokat Kiskunhalasig. Kiskunhalason aztán egy Csörgő áll a vonat élére, a Baja–Bátaszék–Rétszilas–Mezőfalva–Paks útvonalon már végig az M41-es dolgozik. A szerelvényt kísérő, terrorelhárítókkal teli két vagon még aznap éjjel visszatér a Vasúttörténeti Parkba, a rövid vonatot az egyik épp Dunaújvárosban levő Szergej továbbítja. Az atomvonat maradék részét behúzzák az erőműbe.

A kistérség hetven polgárőre vett részt azon a képzésen, amelyen a jogszabályi környezet változása volt az elsődleges téma. Ezzel párhuzamosan tartottak továbbképzést a megye polgárőrvezetőinek és helyetteseinek is, írja a teol.hu. A rendőrség és polgárőrség közötti együttműködésről a paksi kapitányság munkatársai tartottak előadást, de a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat is részt vett a programon.

Nyolcadik alkalommal tartották meg nemrégiben Kurdon a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt, amelynek célja, hogy különböző játékos feladatokon keresztül készítse fel a tanulóifjúságot a veszélyhelyzetek kezelésére. A lányok versenyét a paksi Sugárzó lányok nyerték, a fiú, illetve vegyes kategóriában a kurdi Piromániások után a paksi Tűzirtók végeztek a második helyen.