Mit nézzünk a hétvégén?

Fotó: Paksi Hírnök archív

November 30-án gyújtják meg az első gyertyát a sok éves hagyományra visszatekintő Dunakömlődi Advent programjai során, amelynek most is a plébánia udvara és a közösségi ház ad otthont. A helyi borászok jóvoltából a közönség forralt bort kortyolhat, de az egyházközség révén lesz tea és zsíros kenyér is. Szombaton pedig a Csengey Dénes Kulturális Központ várja vidám adventi délutánra a kicsiket és nagyokat. 13 órától lesz karácsonyi dekorációk (adventi koszorú, fenyődíszek, bábok) készítése, valamint díszítés, arcfestés, ugrálóvár és lufihajtogatás is. Szintén elsején műsorral egybekötött ünnepi estre és az azt követő szeretetvendégségre várnak mindenkit az evangélikus templomba 17 órától. Ugyanitt délelőtt 10 órától könyvvásár is lesz.

Itáliai hangulatú fogadással egybekötött kiállítással várja a művészet kedvelőit november 30-án a Városi Múzeum. Időtlenség címmel Triznya Mátyás akvarelljeiből nyílik tárlat, amelyeknek – lévén a művész Itáliában élt – Róma a fő témája. A megnyitón köszöntőt mond Tell Edit alpolgármester és Klemmné Németh Zsuzsa, a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum vezetője.

A kulturális központ december 2-án második ízben rendezi meg az adventi kézműves kirakat elnevezésű programot, amellyel elsősorban a Pakson és a kistérségben élő kézművesek tevékenységét szeretné bemutatni, ismerkedési, kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítani a kézművesség különböző területein alkotók részére. Ugyanezen a napon az ASE sportcsarnokban mikulásváró játszóház nyílik.

Az MVM Paks pénteken a Pápa ellen lép pályára az idei utolsó bajnokiban hazai pályán, az ASE pedig szombaton a Pécsi VSK-val csap össze a Gesztenyés úton.