Hírek röviden

Január 1-jétől több, közneveléssel összefüggő feladatkör került át az önkormányzatoktól, illetve kormányhivataloktól a járásokhoz. Az idei évtől a járási hivatalok járnak el a tanulók igazolatlan mulasztása ügyében, a hivatal rendeli el a tankötelezettség teljesítését, illetve járási feladat lesz az érettségi vizsgák szervezése is.

A gyógyulás iskolája – ezzel a címmel tart előadást február 26-án kedden Deák Ferenc a Csengey Dénes Kulturális Központban 18 órakor.

Pécsen játssza következő bajnoki mérkőzését az ASE férfi kosárlabdacsapata. A találkozó február 23-án szombaton 18 órakor kezdődik.

Vetélkedőt szervez Bálint Ágnes műveiből a Pákolitz István Városi Könyvtár. A versenyre 20 csapat jelentkezett a város iskoláiból, az elődöntőket március 11-én tartják. A feladatok a Szeleburdi család és a Mi újság a Futrinka utcában című regényekhez kapcsolódnak.

Hétvégén a Hisztéria című romantikus vígjátékot vetítik a Csengeyben pénteken 19 órától. A mozi mellett vasárnap 18 órakor a Paksi Orosz Klub zenés estjére várják a kikapcsolódni vágyókat.

Február 26-án a Csengey Dénes Kulturális Központban tartja soron következő programját a Paksi Kistérségi Közkincs Kerekasztal és a Tolnatáj Közkincs Egyesület. A rendezvényen Hajdú János Paks polgármester beszél a kistérségi együttműködések eredményeiről a járási közigazgatási rendszerben. Tell Edit alpolgármester Önkormányzat és közművelődés címmel tart előadást, Bodó Katalin koordinátor pedig a pályázati lehetőségekről tájékoztatja a megjelenteket.