Hírek röviden

A romániai Petrozsényből érkezik az a család, amely honosítási igényét Pakson nyújtotta be. Itt tesznek állampolgársági esküt a Városháza házasságkötő termében március 21-én. Schmidt Eduard Henrich, Schmidt Erzsébet és Schmidt Hedda nagydorogi kapcsolatai miatt kérte a honosítási eljárás lefolytatását városunkban. Az állampolgársági esküt Tell Edit alpolgármester és Mérei Edit igazgatási ügyintéző előtt teszik le. Pakson az utóbbi két évben mintegy ötven külföldön élő személy honosítása történt meg.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének fegyelmi bizottsága szurkolói rendbontások miatt egy zárt kapus mérkőzéssel sújtotta a férfi NB I-ben szereplő Körmend csapatát. A körmendiek április 3-án játsszák következő hazai találkozójukat, az ellenfél az Atomerőmű SE lesz.

Március 23-án 9 és 11 óra között kézműves foglalkozásra várja a gyerekeket a Pákolitz István Városi Könyvtár. Az intézmény a kicsik mellett a felnőtteknek is meghirdetett egy interaktív játékot: a könyvtárismereti totó a vkpaks.hu honlapon vagy ide kattintva lehet kitölteni március 20-27. között.

Módosította a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága a Haladás és MVM Paks mérkőzés időpontját. A március 30-án szombaton 16 órára kisorsolt MVM Paks-Haladás NB I-es bajnoki új kezdési időpontja 15 óra.

Március 26-án 14.30-tól 17 óráig nyílt napot rendez a Deák Ferenc Általános Iskola az alsó tagozat épületében a Dózsa György út 91-ben. A leendő elsősöket és szüleiket várják az iskolát bemutató programra.