Vendégfellépőkkel indul újra a zenés Pistiest

pistiest
Az eredeti méretért kattintson a képre!

Új szerzemények is helyet kapnak Gyulai István Pistiest elnevezésű előadássorozatán, amelyet 2010 után folytat. A fiatal paksi dalszerző zenésztársak közreműködése mellett ezúttal kollegák segítségével mutatja be 2011-ben megjelent Gondolatstoppos című
lemezének dalait és új szerzeményeit három különböző helyszínen. Gyulai István
szóviccekkel teli, elgondolkodtató versei nem teljesen ismeretlenek a helyi közönség számára, ugyanis több ízben adta már elő azokat kötetbemutatón, tárlatmegnyitón vagy rendhagyó irodalomórán, ahol a hallgatóság körében nem egyszer merült fel az igény, hogy hangzóanyagon is meghallgathassa az egyedi dalokat.

Így készült el 2011-ben lemeze, és most elérkezettnek látta az időt arra, hogy ezeket új szerzeményeivel prezentálja vendégszereplők közreműködése mellett. A humoros, de velős dalszövegek inkább tartalmasabb versek, mint slágerszerű írások, mondja Gyulai István, hozzátéve, hogy a verses-dalos formában feldolgozott témák célja elsősorban a gondolatébresztés, illetve annak eszköze, hogy a fiatalokat is megszólíthassa zenével közvetített irodalom formájában.

Előadássorozatának első állomása március 21-e 17 óra a Pákolitz István Városi Könyvtárban, a folytatásban május 23-án a Városi Múzeumban, valamint október 26-án a Csengey Dénes Kulturális központban várja az érdeklődőket muzsikustársaival, illetve rádiós, televíziós és közművelődési kollégáival együtt.