A hét programjai

Forrás: Szabó Kata
Forrás: Szabó Kata

A paksi származású Szabó Kata tart orgonahangversenyt április 5-én 19 órakor az evangélikus templomban. A koncert belépődíja 1500 forint.

Nagy Zoltán kerámiáit csodálhatja meg a művészetkedvelő közönség április 4-én 17 órakor a Csengey legújabb kiállításmegnyitóján. A tárlaton köszöntőt mond Nyisztor Ákos művésztanár, közreműködik a Kalinkó együttes.

A Cenzúrázott egészség írója, dr. Lenkei Gábor tart előadást április 4-én 18 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az orvos-író a tőle megszokott hévvel és humorral ezúttal egy vadonatúj témával érkezik, Betegségnek tűnő állapotok című legújabb könyvét mutatja be a közönségnek. Az előadás megtekintése mindenki számára ingyenes. Szintén a Csengeyben 3-án a mozikedvelőket várják: 19 órától A törvény ereje című akciófilmet vetítik.

Pingpong, csocsó, társasjáték, zsíros kenyér és tea várja a kikapcsolódni vágyókat április 6-án 17 órától a Dunakömlődi Faluházban sportdélutánra, április 8-án pedig a nyugdíjasok számára szerveznek teadélutánt, ahol kötetlen beszélgetés, sakk, tea és sütemény várja őket.

A költészet napja alkalmából rajzpályázatot hirdet a Pákolitz könyvtár. Az alsó tagozatosok feladata, hogy osztályonként válasszák ki egy magyar költő versét,
ahhoz készítsenek illusztrációt, amelyet levelezőlap nagyságban várnak az iskolai gyermekkönyvtárban április 3-ig. A felső tagozatosok pedig küldjék be egy-egy kedvenc versük ajánlását, a rajzokat és az ajánlásokat is kiállítják. További információ a vkpaks.hu honlapon.