Hírek röviden

Az elmúlt napokban 10-40 milliméter eső esett, valamint jelentős mennyiségű hó is elolvadt, így a sok csapadék következtében a megyére jellemző löszös területeken lecsúszások, leomlások történtek. A hétvégén Pakson és Bölcskén is pincebeomlást észleltek, az omlás mindkét esetben lakóházat is veszélyeztetett. A paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a helyszíni szemlét lefolytatta. A meteorológia a továbbiakban sem kecsegtet sok jóval, további esőzések várhatóak, még mindig citromsárga figyelmeztető előrejelzés vonatkozik Tolna megyére. A katasztrófavédelem folyamatos készültségben van, de a megye útjai egyelőre járhatóak, útlezárásra nem kell számítani.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság legújabb e-tanösvényét végigjárva kellemes séta során ismerkedhetünk a Paks környéki homokpuszta, azaz az Ürgemező sajátos és változatos élővilágával. Az eredetileg március 16-ra meghirdetett túra a hóhelyzetre való tekintettel elmaradt, a túrát április 27-én pótolják 10 órakor, minden érdeklődőt várnak.

A Paks-Géderlak között üzemelő komp március 31-től 7-től 12 óráig, majd 14-től 19 óráig közlekedik óránként. Igény esetén különjáratot biztosítanak, bővebb információ a www.hajozas.net oldalon.

Április 8-án 18 órakor a Csengey könyvtárának olvasótermében Akkerman Gábor ajánlja a filmklub érdeklődőinek figyelmébe a Gattaca című amerikai sci-fit, ami 1997-ben készült Andrew Niccol rendezésben.

Borversenyt és bált tartanak a dunakömlődi faluházban április 13-án 19 órától. A palackokat április 8-án lehet átvenni, a mintákat pedig április 10-én kell leadni 15-18 óráig a plébánia közösségi házában.

A magyar-román energetikai együttműködésről egyeztetett Constantin Niţa román energiaügyi miniszter és Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és
energiaügyért felelős államtitkára. Niţa látogatást tett a paksi atomerőműben
és szó esett arról is hogy szorosabb lesz az együttműködés a nukleáris
energia területén kialakult kapcsolatokban.

Kesik Gabriella múzeumpedagógus és munkatársai mutatják be a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményét és tartanak foglalkozást a gyerekek számára április ötödikén a Paksi Képtárban.

Az Atomerőmű SE centere, Tóth Ádám a bronzmeccsen már nem játszott a Magyar Kupában. A kosarasnak korábbi deréksérülése újult ki, nem biztos, hogy a Körmend ellen pályára lép.