Hírek röviden

A Tolna megyei Kormányhivatal tájékoztatja az ügyfeleket, hogy április 9-én Magyarország uniós kötelezettségeinek teljesítése érdekében végrehajtandó – verzióváltással egybekötött – informatikai karbantartás miatt, az ország valamennyi okmányirodájában az ügyfélfogadás szünetel.

Most sokszorosítják, s várhatóan a hét végén kerül a postaládákba a hulladékgyűjtési
naptár. Ebből ki-ki láthatja, hogy az utcájából, a körzetéből mikor szállítják el a vegyes, a szelektáltan gyűjtött és a zöld hulladékot, továbbá azt, hogy mikor lesz lomtalanítás. A kiadvány ingyenes.

Visegrádra szervez autóbuszos kirándulást május 4-én a Dunakömlődi Faluház. Ellátogatnak a Mátyás király múzeumba, a királyi palotába, a várba, a Salamon toronyba, valamint a történelmi játszóparkba. A jelentkezéseket április 22-ig fogadják a faluházban.

A harmadik Tavaszi Művészeti Fesztivál programjai április 9-28-ig várják az érdeklődőket. A rendezvények többsége a Csengey Dénes Kulturális Központban zajlik, de tartanak programokat a Pro Artis Művészeti Iskolában, a Paksi Képtárban és az Erzsébet Nagy Szállodában is. A fesztivált Hajdú János polgármester nyitja meg április 9-én 18 órakor a kulturális központban. Lesznek koncertek, pódium-előadások, s nem hiányzik majd a művészeti palettáról a kiállítás, a táncprodukció sem. Az előadások nagy része ingyen megtekinthető, a részletes programmal jövő héten jelentkezünk.