A hét programjai

Beviszlek az erdőbe címmel zenés paródiaestet tart Pakson Karafiáth Orsolya és Gálvölgyi János április 8-án 19 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban. Proaktív interjúkkal, paródiákkal, zenés beszélgetőshowra várják a nézőket, a jegy kétezer forint.

A világ egyik legfiatalabb tollforgatója, a 12 éves Nagy Gergő mutatja be személyesen saját könyvét április 10-én 18 órakor a Pákolitz István Városi Könyvtárban. Az alkotás illusztrációját húga, a nyolc esztendős Ilka-Uzonka készítette. Kecsketánc címmel jelent meg a Csinódon élő Nagy Gergő könyve, a harminchárom történet szerzője mindössze 12 esztendős – aligha akad nála fiatalabb tollforgató Erdélyben, vagy a kontinensen.

A Pákolitzban további programokkal várják a hét elején a kikapcsolódni vágyókat. A magyar költészet napja alkalmából április 11-én 17 órai kezdettel Megmondom a titkát címmel irodalmi estet tart a Fabula együttes: a diabemutatóval együtt zajló műsorban megzenésített versek hangzanak a magyar és a világirodalom kiemelkedő költőinek, többek közt Balassi, Csokonai, Nagy László, Rimbaud és Pákolitz István verseiből. Előtte április 8-án 17 órára várják a nagyérdeműt Decsi Kiss János képzőművész kiállításának megnyitójára.

Két különleges kiállítással várja a kultúra kedvelőit a Csengey. A Tolna megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének dolgozói tartanak foltvarró bemutatót április 15-én 17 órától a könyvtár galériában.

A megnyitót követően a Közkincs Szabadegyetem keretében ráadásként előadást hallgathatnak a résztvevők a depresszióról Mátisné Orsós Julianna pszichológustól. Április 11-én 17 órakor pedig Szilvássy Ildikó Tündérszövet című verseskötetének bemutatója lesz a Csengey nagyklubjában. Közreműködik Szecsődy Péter szerkesztő, Tibai Eszter versmondó és Bodroghalmi László, valamint Bodroghalmi Levente megzenésített versekkel.

Hét éve működik a paksi filmklub havi rendszerességgel. Most április 8-án 18 órai kezdettel a könyvtár olvasótermében Akkermann Gábor – a Bezerédj iskola pedagógusa – ajánlja az érdeklődők figyelmébe a Gattacca című amerikai sci-fit.

A bállal egybekötött borverseny eredményhirdetésére várják az érdeklődőket a dunakömlődi faluházba április 13-án 19 órától.