A hét programjai

A képzőművészpalánták kiállítása a Csengeyben. - Fotó: Molnár Gyula
A képzőművészpalánták kiállítása a Csengeyben. – Fotó: Molnár Gyula

Bemutatkozó nyílt napot tart a Paksi Képtárban kedden a Pro Artis Művészeti Iskola képzőművészeti ága. Tumpek Györgyi és Pál József Péterné vezetésével az alkotói folyamatba, a diákok kreatív foglalkozásaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. A tavaszi művészeti fesztivál keretében szerdán a Pro Artis Művészeti Iskola zeneművészeti ága tartja 18 órától gálaműsorát.

Idén második alkalommal szervezik meg a Csengeyben Pokorny Lia színművész részvételével a paksi színjátszók, volt drámatagozatosok rögtönzéseken alapuló vidám estjét, ahol a nézők is szerepet kapnak. A szerdán 19 órakor kezdődő nagysikerű interaktív-improestre 500 forint a belépő. A kicsiket szintén szerdán a Kincskeresőben 16.30-kor kakaópartira várják mesével, kézműveskedéssel.

Lakossági fórum lesz kedden 17 órakor Biritón a közösségi házban és szerdán ugyanebben az időpontban Dunakömlődön a közösségi házban.

Csütörtökön Gyapán a közösségi házban várják lakossági fórumra a polgárokat 17 órától. Ugyanezen a napon Pakson 18 órától nagyadózói fogadást tartanak a Prelátusban. Cégvezetők és egyéni vállalkozók, mintegy negyvenen hivatalosak az idei találkozóra. A rendezvényen Hajdú János polgármester köszönetet mond azoknak, akik hozzájárulnak a helyi gazdasági élet élénkítéséhez, fejlesztéséhez. A fogadáson részt vesz Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára is.

A kicsiket csütörtökön a Pákolitz könyvtárba várják játszóházba és activity versenyre. A felnőttek pedig pénteken a Pro Artis Wind Band és a Roger Schilling Fúvószenekar közös koncertjén kapcsolódhatnak ki 19 órától a Csengeyben. Jegyár 1500 forint.