Hírek röviden

Évente átlagosan húsz, fogyatékkal élő, elsősorban értelmi sérült embernek segít
elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon a Kék Madár Alapítvány. Eddig csak a megyeszékhelyen működött irodájuk, de olyannyira megnövekedett az érdeklődés a szolgáltatásuk iránt, hogy most Pakson is szeretnének irodát nyitni. Első ügyfélfogadásukat május 27-én tartják a paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat irodájában (Ifjúság útja 1/A.) 10 és 13 óra között.

A Fortuna Rádió közel kilenc és félmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében, amelyet ugyanekkora összegű visszatérítendő támogatott hitel egészített ki. A 21 millió forintos összköltségvetésű beruházásból telephelyként szolgáló ingatlan vásárlását valósítják meg. Ezzel a beruházással a rádió működtetésének színvonalát és közszolgálati feladatainak ellátását javítja.

Június 2-án mutatják be a nagyközönség számára az újjáépült Cseresznyéskert Erdei Iskolát. 16 órakor Jegesi Jánosné egykori cseresznyési diák mond köszöntőt, majd Hajdú János polgármester és Tell Edit alpolgármester számol be a beruházásról. A jövőbeni tervekről és az épület hasznosításáról Hefner Erika és Balog Pálné, a kulturális központ ügyvezetői beszélnek.