Hírek röviden

Egy Vadász utcai építkezésről lopott el 150 méter elektromos kábelt és több darab vasból készült menetes szárat egy 21 éves paksi férfi, az okozott kár százezer forint. A gyanúsított kihallgatása alkalmával további négy hasonló bűncselekmény elkövetését is beismerte.

Vasárnap hajnali fél 4-kor riasztották a paksi tűzoltókat, akik a németkéri önkéntesekkel közösen oltották el a tüzet. Porig égett egy üzlet a benne lévő árukészlettel szombatról vasárnapra virradóra a község központjában, adta hírül a tűzoltóbörze.hu a teol információira hivatkozva. A falakon kívül semmi sem maradt a családi vállalkozásban működő vegyesboltból, a kárt még becslik.

A tetőzés óta Pakson 216 centiméteres apadást regisztrált a vízügy hétfőn reggel 8 órakor. Városunknál a mai napon megkezdik a homokzsákok visszabontását és az érintett területek mentesítését.

A nyári műsorrend június 22-én indul a TelePaks Kistérségi Televízióban, az első víkendhíradó 28-án jelentkezik. A leállás idején nem áll meg a munka a televízióban, folytatódik a Paksi Digitális Archívum hátterének felállítása és megtörténik az átállás a digitális sugárzásra. A televízió adásairól továbbra is tájékozódhat paksihirnok.hu, illetve a paks.hu oldalon.