Mit nézzünk a hétvégén?

film2
A Toszkán szépség című olasz vígjátékot vetítik vasárnap 20 órakor a kulturális központban Valerio Mastandrea és Micaela Ramazzotti főszereplésével. – Fotó: www.facebook.com/Micaela Ramazzotti

Mintegy ezer dzsúdóst várnak Paksra a hétvégén: július 13-14-én Junior Világ Kupát rendeznek városunkban az ASE csarnokban. A világ minden tájáról érkeznek sportolók repülővel, vonattal, busszal, kocsival. Jelenleg zajlik a szállás, étkeztetés, sorsolás rendezése, de a versenyt követően edzőtábor is lesz. Ugyanebben az időpontban Homok Kupa néven szombat-vasárnap városi strandfocibajnokságot tartanak az ürgemezei létesítményben. Várják a szurkolókat.

csobbanj_europaval

Az ország strandjait járó szórakoztató roadshow, a Csobbanj Európával érkezik Paksra július 14-én. A strandokon felállított uniós sátraknál minden korosztály számára szolgálnak hasznos információkkal az EU-ról és az EU nyújtotta lehetőségekről – legyen az külföldi utazás, továbbtanulás, munkavállalás vagy épp a jövő évi európai parlamenti választások. A roadshow egy különleges és látványos versennyel is megmozgatja a családokat és baráti társaságokat. Közösen fel kell idézniük Európa egy-egy emblematikus részletét: egy híres épület (pl. az Eiffel-torony) vagy épp az egyik tagország autójelzésének csoportos megformálásával; vagy egy hagyomány, helyi jellegzetesség bemutatásával (pl. spanyol bikaviadal). A legjobbnak bizonyulók akár utazást is nyerhetnek Horvátországba.

A Gyapai Derbi SE és a Gyapai Részönkormányzat szervezésében immár kilencedik alkalommal tartják meg a gyapai focipályán a Vadai Mihály Labdarúgó Emléktornát szombaton. A programban szerepel női és férfi kispályás foci is: a hölgyeknél a Gyapai Amazonok mérik össze tudásukat a Dunakömlődi Emezenekkel. A férfi csapatok jelentkezését még várják a 20/584-19-36-as telefonszámon.