Az eső sem mosta el az Atomfutást

Árkon-bokron, vizen át vezetett a brutálfutás. - Fotó: Molnár Gyula
Árkon-bokron, vizen át vezetett a brutálfutás. – Fotó: Molnár Gyula

A Kenyér-, hal- és borünnep mellett megtartott Atomfutás a kedvezőtlen időjárás ellenére is tömegeket vonzott. Bár az égiek nem voltak kegyesek a verseny résztvevőihez – kisebb-nagyobb intenzitással folyamatosan esett Pakson – a több mint ezer nevezőből így is 969-en rajthoz álltak. A váltókkal, gyermektávokkal és a nordic walkinggal együtt összesen tíz számban lehetett indulni. A legidősebb versenyző nyolcvan, a legfiatalabb egyéves volt. Az útvonalak – főleg a hosszabbak – a város több nevezetességét érintették. A leghosszabb pálya a 31,6 kilométeres háromnegyed maraton volt, a leginkább embert próbáló pedig a hét kilométeres akadálypálya, a brutálfutás. Ez utóbbit délelőtt tartották, a többi mezőny délben startolt.

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Az ötven felettiek korosztályában a verseny főszervezője, Scheffer István nyerte a brutálfutást. Nők között – ugyanabban a korcsoportban – a budapesti Reiman Katalin végzett az élen. A 35 és 50 közöttieknél Aranyi Norbert (Szekszárd) és Kempelen Zita (Budapest) nyert, míg a 35 év alattiak mezőnyében Tóth Ádám (Budapest) és Szentpéteri Diána (Püspökladány) zárta legjobb idővel a brutálfutást.

A délutáni versenyeken az alábbi eredmények születtek. Felnőtteknél a hosszabb távok
abszolút győztesei: 7 kilométeren Cakó Bálint (Budapest), 14 kilométeren Soltész Tamás
(Budapest), 21 kilométeren Csillag Balázs (Szekszárd), 31,6 kilométeren Németh Gábor
(Vonyarcvashegy). A 3,5 kilométeren indulók közül Bakosné Fülöp Edina (Szekszárd)
végzett az élen. A gyerektávokon a következő fiúk, illetve lányok nyertek: 600 méteren (8 év alattiak) Nagy Roland (Paks) és Otterbein Petra (Paks), 2000 méteren (8-11 évesek) Kiss Márk (Paks) és Tóth Alexandra (Paks), 3500 méteren (11-14 évesek) Miskolczi Milán (Fadd) és Bakos Klaudia (Szekszárd). A 7100 méteres botos gyaloglás legjobbjának Pappné Békési Erzsébet (Paks) bizonyult. Az összes eredményről ide kattintva tájékozódhat.