Programajánló

Ékszerkészítő műhely indul november 2-án (foglalkozások minden hónap első szombatján), 9-11 óra között a Csengey Dénes Kulturális Központban Márkus-Kiss Andrea vezetésével. Nyakláncokat, kitűzőket, gyűrűket, karkötőket készítenek különböző anyagok felhasználásával. A foglalkozásokra az anyagmennyiség tervezése miatt előzetes jelentkezés szükséges. Vagy személyesen a kulturális központban, vagy telefonon a 75/830-357-es számon.

Csősz István paksi plébános CD-lemezének élő bemutatója lesz november 7-én 18 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ olvasótermében a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportjával közös rendezésben. A gitáros plébános a Paksi Hírnöknek adott korábbi interjújában elmondta, mindig szerette a muzsikát, megfogta a hatvanas évek beat mozgalma, rendszeresen járt Illés és Omega koncertekre. Abban az időben viszont teljesen elfogadhatatlan volt a papi hivatás és a gitár találkozása, huligán megnyilvánulásnak tartották. Ennek ellenére nem tett le arról, hogy hangszerét használja a papi életben, és ma sem óckodik előkapni a gitárt a miséken.

A Paksi Pákolitz István Városi Könyvtárban november 4-én 17 órakor Singer Magdolna tart előadást Boldogan éltek, míg meg nem haltak című könyvéről. Az író és mentálhigiénés szakember könyvbemutatójára a belépés díjtalan.

Molnár József kiállítása nyílik november 8-án a Csengeyben 18 órakor. A tárlatot megnyitja S. Szabó Gabriella újságíró, közreműködik Török Krisztina és Csipszer Bettina.