Gyurcsány mutatta be a DK képviselőjelöltjét

Gyurcsány Ferenc bemutatta Pakson a Demokratikus Koalíció Tolna megyei 3. választókörzet országgyűlési képviselőjelöltjét, a tamási Horváth Gábort.
Gyurcsány Ferenc bemutatta Pakson a Demokratikus Koalíció Tolna megyei 3. választókörzet országgyűlési képviselőjelöltjét, a tamási Horváth Gábort.

Horváth Gábor vállalkozó a Paksot is magába foglaló Tolna megyei 3. választókerületben  a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje. A 44 éves, kétgyermekes jelölt a DK-ba, amelynek választókerületi elnöke, az MSZP-ből érkezett. Azt mondta, durva kampányra, nehéz munkára számít. –Tudvalevő, hogy nehéz dolga van a baloldalnak Pakson, a mérhető, jó eredményhez nagyon sok munkát kell befektetnie a demokratikus ellenzéknek – fogalmazott. Horváth Gábor minderről a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc országjárásának paksi állomásán beszélt. Bemutatták a két másik Tolna megyei jelöltet, Farkas Károlyt és Csapó Lászlót is. Gyurcsány Ferenc szerint megegyezés születik a demokratikus ellenzék szereplői között legalább arra vonatkozóan, hogy nem indítanak egymással szemben jelöltet, ami azzal jár, hogy néhány jelöltjüknek vissza kell lépni. Reálisan megyénként egy DK-jelölt indulásával lehet számolni, fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc beszámolt róla, hogy a lakossági fórum és sajtótájékoztató előtt jártak az atomerőműben. Leszögezte, a bővítésre, amelynek előkészületeihez a parlament megadta az elvi döntést, szükség van. Ez két-három generációt érint tekintve, hogy eleve hatvan év a tervezett üzemidő, éppen ezért széles körű támogatásra van szükség hozzá. – Azt javasoljuk, hogy minél gyorsabban álljon fel egy eseti bizottság valamennyi parlamenti párt, a civilek, zöldek, szakma képviselőivel és készítsék elő azt a parlamenti döntést, ami zöld utat ad bővítés gyakorlati elkezdésének – mondta.