Mit nézzünk a hétvégén?

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

A Városháza előtti adventi udvar december elsején közös gyertyagyújtással nyitja kapuit. A Paksi Kertbarát Egyesület, a DC Dunakom Plusz Kft. és a polgármesteri hivatal közös rendezvényén mézes sütemény és teakóstoló várja az oda látogatókat. Az összejövetelen Tell Edit alpolgármester mond beszédet és Csősz István plébános ad zenei műsort 17 órától.

Ugyanezen a napon 15 órától a Csengey Dénes Kulturális Központban a megnyíló adventi kézműves kirakat eseményén is gyertyát gyújtanak. A kirakodóvásáron helyi alkotók kínálják portékáikat, miközben a Tini Tüsik adnak műsort.

Ebben az évben is folytatják Dunakömlődön az adventi udvar programsorozatot. November 29-én18 órakor lesz az első gyertyagyútás a plébánia udvarán, amikor egy gitárzenekar működik közre. A gyertyát meggyújtja Rostás Jenő faddi apát plébános.

Befogadás, elfogadás, másság – társadalmi kirekesztettség témakörben szülőknek tartanak kötetlen beszélgetést szombaton 9 órakor a Kincskereső Gyermekkönyvtárban adventi ajándékok készítésével egybekötve.

polya_hatso_borito_rw_624Az MVM-Paks szombaton 16 órakor az Újpestet fogadja a Fehérvári úton, míg az Atomerőmű SE kosárlabdacsapta a Sopronnal csap össze ugyanezen a napon 18-30-kor a Gesztenyés úton.

Pólya Lajos: Firkafal című kötetének könyvbemutatóját tartják szombaton 17 órakor a Pákolitz könyvtárban. Önálló kötetben olvashatók írásai, gondolatai. A könyvbemutatóra mindenkit szeretettel várnak.

Gyulai István a 2011-ben megjelentett Gondolatstoppos című lemezének dalait, valamint az azóta született újabb szerzeményeket mutatja be szombaton 19 órakor a Csengeyben. A belépő 500 forint.

Mikulásváró játszóház lesz vasárnap 9 órakor az ASE Sportcsarnokban. Lesz kézműves foglalkozás, játéksarok, arcfestés és sok egyéb más.