Programajánló

Enyedi_Sug_rka_1

A paksi származású jazzénekesnő, Enyedi Sugárka is fellép szerzőtársával, Csicsák György Balázzsal december 7-én 17 órakor a paksi evangélikus templomban megszervezett jótékonysági koncerten, amelynek bevételét Visk magyar óvodájának építésére ajánlják fel. Az énekesnő idei debütáló albumának dalai közül válogat az előadásra. A jótékonysági koncerten fellép még Pál Eszter és Pál Lajos is.

Két órával később a Dunakömlődi Faluházba várják a közönséget a Gastroblues lemezbemutató koncertre, ahol az idei fesztivál egyik legnépszerűbb előadója, Petruska András lesz az egyik vendég, illetve egy másik hasonló stílusú „utcazenész”, Upor András, aki az USA-ban töltött évek alatt talált rá a delta bluesra. Ha kíváncsi, ki jön még el az eseményre, kattintson a paks.hu oldalra.

Lipovszky Csenge illatesztéta tart előadást december 10-én 17 órakor a Pákolitz István Városi Könyvtárban Forralt bor és mézeskalács – bevezetés a gourmand parfümök világába címmel. December 14-én 10 órakor pedig a Vetővirág együttes ad műsort a téli népszokásokhoz kapcsolódóan.

A Kávé, bor és pálinkafesztivál, valamint a Puttonyos Fesztivál sikere után ismét hangulatos programmal várja a kikapcsolódni vágyókat a Fabro Pincészet. Az Adventi Forraltbor Fesztiválon a szívmelegítő bor, tea és csokoládé mellett a borhoz kiválóan illő sült hurkát, kolbászt, és FabroBélest is lehet majd kóstolni december 14-én 15:00 órakor a Sárgödör téren.

Legközelebb a hónap harmadik hétfőjén, december 16-án 18 órakor találkoznak a filmklub tagjai a könyvtár olvasótermében. Simon Péter ajánlásával a Kolja című csehszlovák-angol mozit nézik meg Zdenek Sverák és Andrej Chalimon főszereplésével. Bárki csatlakozhat a rendezvényhez.

gyuri bácsi 2013_ december(1)

Az országos népszerűségnek örvendő bükki füvesember, Gyuri bácsi látogat el a kulturális központba december 19-én 17 órakor. Tanácsadással és árusítássa legybekötött előadása díjtalan.

A Museum of the Americas magyarországi művészeinek kiállítása nyílik meg Limitált széria címmel a Csengey nagykiállítójában december 10-én 17 órakor. Majd 13-án ugyanebben az időpontban Bodajki Boglárka kézművestermékeinek tárlata nyílik a ház könyvtár-galériájában. Megnyitót mond Kürthy György fazekas mester, énekel Cseh-Gutai Judit, citerán játszik Gutai Dániel.

A Paksi Városi Vegyeskar adventi hangversenyt ad az evangélikus templomban december 24-én 18 órakor. Közreműködnek a Tini Tüsik.