Mit nézzünk a hétvégén?

Fotó: Paks+ archív
Fotó: Paks+ archív

Magyar népzenei est és táncház lesz december 14-én 19 órakor Gyapán az étteremben. Zenél a Cinege zenekar. Belépő gyerekeknek ingyenes, felnőtteknek ezer forint.

Csörsz Rumen István Tinódi–lant díjas régizenésszel és Petrőczi Éva József Attila-díjas költő-irodalomtörténésszel tartanak adventi verskoncertet a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtárban pénteken 17 órakor. A műsort új, a karácsonyhoz illő könyvek és CD-k vására kíséri. Ugyanebben az időben a Paksi Városi Múzeumban az Én régi Karácsonyom című alkotópályázat kiállítását nyitják meg.

A Csengeyben pénteken 17 órakor Bodajki Boglárka alkotásait ismerheti meg a közönség. A tárlaton megnyitót mond Kürthy György fazekas mester, énekel Cseh-Gutai Judit, citerán játszik Gutai Dániel.

Adventi gyertyagyújtásra várják az ünneplőket pénteken 18 órakor a dunakömlődi plébánia udvarán. A gyertyát meggyújtja Fitt Szabolcs akolitus, fellép a Kajsza Fúvós Kvartett. A programok előtt és után a plébánia udvarán nyitva áll az adventi vásár, ahol kézművesek portékáiból válogathatnak az érdeklődők.

Minden hónap második szombatján, így december 14-én is bolhapiac lesz a paksi piactéren a kora reggeli órákban. Ugyanide várja az érdeklődőket a Jobbik saját kézműves foglalkozására 10-től.

Szombaton 10 órától a Pákolitzban a Vetővirág Hagyományőrző Népi Együttes zenés műsorát hallhatja a közönség, péntek délelőtt ugyanide várják a kismamákat közös beszélgetésre az elfogadásról. Szombat délután Dunakömlődön pedig csocsóra várják a fiatalokat.

December 14-én szombaton ünnepi hangulatot teremt az Ezsébet Nagy Szálloda saját kézműves vásárával 16 órától. Szintén meghitt hangulatú estére várja a közönséget a Paksi Városi Vegyeskar 18 órától az evangélikus templomba.

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Szombaton a Csengeyben adja át a Lussonium díjat az arra érdemesnek a Paksi Iparos és Vállalkozói Kör. Az ünnepi műsorban közreműködik László Boldizsár operaénekes és a Tűzvirág Táncegyüttes.