A kulturális intézményekből ajánljuk

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Új, középiskolásoknak szóló programsorozat indul a Pákolitz István Városi Könyvtárban. A közösségi szolgálatot teljesítő diákok kezdeményezésére indított Szombat’s elnevezésű rendezvény első alkalmára január 18-án várják az érdeklődőket. A vendégek Babai István és Kövi Gergő lesznek, akik a filmkészítés menetéről, munkálatairól mesélnek a hallgatóságnak.

Sinkó István tart előadást a művészetek és hétköznapok kapcsolatáról január 16-án. A Paksi Képtár témanapi foglalkozásán 13.30-tól arra keresik a választ, miként jelennek meg a hétköznapok a művészetben, illetve hogyan befolyásolja a művészet a hétköznapokat, az utcaképet, a mindennapi életünk helyszíneit.

A magyar kultúra napja alkalmából január 20-án Fűzfa Balázs irodalomtörténész tart rendhagyó irodalomórát 14 órakor középiskolásoknak és érdeklődőknek, majd 17 órától író-olvasó találkozóra várja a közönséget a Mentés másként című kötetének bemutatója kapcsán.

Simon Péterné foltvarró kiállítása nyílik január 17-én 17 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtár-galériájában, közreműködnek a Delelő Nyugdíjas Klub tagjai.