Hírmorzsák

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Folyamatosan emelni tudják a látogatószámot a paksi múzeumokban. A teol.hu szerint a Paksi Városi Múzeum látogatóinak száma tavaly majdnem elérte a tízezret. A paksi atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontjában is megdőlt 2013-ban az előző évi, akkor szintén rekordnak számító látogatószám. Tavaly 1285 csoportban összesen 36823 látogatót fogadtak, ami újabb 12 százalékos növekedést jelent. Az Atomenergetikai Múzeum látogatóinak száma is meghaladta a 14 ezret.

Közlekedési baleset történt a 6-os úton Paks és Dunaföldvár között a 85-ös kilométerszelvénynél a hétvégén. Személyi sérülés nem történt, csupán anyagi kár keletkezett, a baleset idején a forgalmat az M6-os autópályára terelték.

Saját U21-csapata ellen játszott edzőmeccset az MVM-Paks és 3:0-ra győztek. A házi gólkirály Simon Attila nyitotta a gólok sorát Lázok átadása után, Könyves a kapust is kicselezve volt eredményes, a végeredményt pedig Tóth Bence állította be. A zöld-fehérek szombati, házon belüli felkészülési mérkőzésén nem lépett pályára Bori Gábor, aki minden bizonnyal a Diósgyőr játékosa lesz, írja a rangado.hu.