Hírek röviden

Song Danqun kínai akupunktőr ingyenes előadást tart a tű nélküli akupunktúra terápiájáról február 3-án 18 órától az Erzsébet Nagy Szálloda báltermében.

A baloldali összefogás pártjai vasárnap a budapesti Alkotmány utcában tartottak demonstrációt. A Paksról döntsön a nép! című megmozdulást a MSZP, a DK, az Együtt-PM, valamint a Magyar Liberális Párt szervezte azt követően, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a paksi atomerőmű tervezett bővítéséről szóló népszavazási kezdeményezést. Ahogy a találkozón is elhangzott, a tömörülés képviselői szerint az április 6-i választás népszavazás lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdi meg tavaszi ülésszakát ma az Országgyűlés. A képviselők nagy valószínűséggel napirendre tűzik a rezsicsökkentés folytatását, ugyanis a kormánypárt benyújtotta a harmadik rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslatot. A parlament honlapján elérhető házelnöki napirendi javaslat vasárnap este még nem tartalmazta, de az Országgyűlés hétfőn napirendjére veheti a paksi erőmű bővítésének tárgyalását is, írja az MTI. A kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken nyújtotta az Országgyűlésnek az erről szóló egyezmény szövegét.

A felvonó műszaki meghibásodása miatt továbbra sem üzemel a dunakömlődi sípálya. A probléma elhárításáról a létesítmény facebook oldalán informálódhatnak az érdeklődők.