Mit nézzünk a hétvégén?

Forrás: vkpaks.hu
Forrás: vkpaks.hu

Krasznai Tamás karatemester lesz a vendég szombaton 16 órakor a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár Szombat’s elnevezésű, középiskolásoknak szóló rendezvénysorozatában, aki ahhoz ad tippeket, hogyan ne váljunk áldozattá.

A Velencei-hegységbe szervez gyalogtúrát a Demeter Egyesület szombaton, indulás a kulturális központ parkolójából reggel 7.30-kor lesz. A 13 kilométer hosszú kirándulásra jelentkezés Török Erzsinél (20/31-44-615) és Kiss Mariannál lehet (75/508-419).

Batyus jellegű farsangi bál lesz szombaton 19 órakor a dunakömlődi faluházban. Sok zenével és tombolával várnak minden érdeklődőt, belépődíj 500 forint. A hétvégén a dunakömlődi óvodában és a paksi II. Rákóczi általános iskolában is farsangolnak, a Bezerédj általános iskola pedig farsangi vízivetélkedőre várja diákjait a tanuszodába.

Pénteken délután 16 órától kreatív kézműves foglalkozást tartanak kicsiknek és nagyoknak a Csengeyben: a résztvevők megtudhatják, hogyan készíthetnek fakanálból bábot.

Igazán aktuális a kulturális központ Bálint-napi moziműsora – a péntek 19 órási vetítés igazán érdekesnek ígérkezik. Az Ezerízű szerelem című romantikus film főszereplője Irrfan Khan, akit a Pi életében és a Gettómilliomosban is láthattunk.