Megemlékezés nemzeti ünnepünkön

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Nemzeti ünnepünk 166. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre hívja a lakosságot a paksi önkormányzat. A paks.hu tájékoztatása szerint a Dunakömlődi Faluházban március 14-én 18 órakor tartanak megemlékezést, ünnepi beszédet Tell Edit alpolgármester mond. Ezt követően „Tiéd ez az ország”címmel a Dunakömlődi Ifjúsági Klub ad műsort.

Március 15-én 10 órakor megemlékezés és koszorúzás lesz a Szent István téren. Ünnepi beszédet Hajdú János polgármester mond, majd az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai adnak műsort a Tűzvirág Táncegyüttes közreműködésével.

Az ünnepség előkészületei miatt és az ünnepség alatt forgalomkorlátozás és forgalmi rend változás várható. Március 14-én 22 órától a Szent István téren megállási tilalom lép életbe, március 15-én 9 órától várhatóan 11.30-ig pedig a Kossuth Lajos utca és a Szentháromság tér közötti útszakaszt zárják le. Ideiglenes autóbuszmegálló az Erzsébet Nagy Szálloda mögötti útszakaszon lesz.

A városi ünnepség 17 órakor folytatódik a Csengey Dénes Kulturális Központban, ahol ünnepi köszöntőt mond Tell Edit alpolgármester. Ezt követően adják át a Tisztes Polgár kitüntetést, majd a Paksi Vak Bottyán Gimnázium diákjainak műsora zárja a megemlékezést.