Hírek röviden

Egy hónapos betanítás után sikeres vizsga esetén munkahelyet kínál az előnyt élvező célcsoportba tartozó regisztrált álláskeresők számára az a képzés, amelyet a Munkaügyi Központ Paksi Kirendeltsége hirdet a Hankook Tire-ben nyíló munkalehetőség kiaknázására, írja a fortunaradio.hu. A betanított abroncsgyártó tanfolyamra április 22-én lehet felvételizni a kirendeltségen.

Az ország minden részéről érkező természetjárók mellett paksi túrázókat is várnak az immár 17. alkalommal megrendezett Bakancsos Atom Kupára, az Ürgemezőre március 29-én. A rajt a Cseresznyéskert Erdei Iskolánál lesz 8 órától 10.30-ig. A természetjárással most ismerkedőknek a végig jelzett úton haladó, körülbelül tíz kilométeres távot ajánlják.

Szombaton Kaposváron lép pályára az MVM-Paks labdarúgócsapata. A kiesési rangadón mindkét együttesnek fontos a három pont megszerzése. A bajnoki táblázaton jelenleg a 16., utolsó helyen áll a kaposvári gárda, a 15. helyet pedig a paksiak foglalják el.

Megújult formában zajlik idén április 7. és 15. között a lomtalanítás Pakson. A tavaly bevezetett új hulladékgazdálkodási rendszerben a különböző hulladékfajtákat elkülönítetten kell gyűjteni, ez a lomtalanításra is vonatkozik. Lomnak kizárólag azon háztartásban keletkezett hulladékok számítanak, amelyek a hetente ürített gyűjtőedényben méretüknél fogva nem helyezhetőek el. A lomtalanítás során nem szállítják el az elektromos, elektronikai hulladékot, a gumiabroncsot, illetve a veszélyes hulladékot.