A multik helyett a mezőgazdaságot támogatná a Kisgazdapárt

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

A vidék felemelkedéséről szól elsősorban a Független Kisgazdapárt programja, fogalmazott paksi sajtótájékoztatóján Hegedűs Péter. A pártelnök azt hangsúlyozta: enélkül az ország felemelkedése sem történhet meg. – Azt szeretnénk, ha a magyar fiatalok csak kirándulni mennének külföldre – jelentette ki a fiatalok elvándorlása kapcsán. Ehhez szavai szerint szociális bérlakásokra, a diákhitel kamatának eltörlésére és a fiatal vállalkozók támogatására van szükség. A kisgazdák a vállalkozásba fogó fiatalok számára egy évig teljes adó- és járulékmentességet biztosítanának.

Magyarország autó-összeszerelő nagyhatalom lett, miközben mezőgazdasági adottságai jelentősen jobbak, húzta alá Hegedűs Péter kiemelve, hogy a multinacionális cégek jóval kevesebb munkavállalót foglalkoztatnak, mint ahányan a mezőgazdaságban és a rá épülő feldolgozóiparban elhelyezkedhetnének. – Ha a multik támogatását a mezőgazdaságba csoportosítanánk át, jóval kevesebb fiatal menne el külföldre – tette hozzá a pártelnök.

–A választókerület nagy része falu, ezért a kistelepülések élhetővé tétele elsődleges feladat – fogalmazott Orbán Attila a párt képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón. A jelölt maga is egy szociális szövetkezetet működtet Szárazdon, meglátása szerint hasonló kezdeményezésre minden faluban szükség van. – Minőség szempontjából sem mindegy, hogy magyar vagy importterméket fogyasztunk – tette hozzá a képviselő, aki a feldolgozóipar fellendítését is szorgalmazza.

Az erőmű bővítése nem a kisgazdákon áll, fogalmazott újságírói kérdésre Orbán Attila, hozzátéve: örülnének, ha a paksiak megélhetését biztosít atomerőmű tovább működhetne. Szeretnék, ha ez úgy valósulna meg, hogy Paks és az ország egyaránt profitáljon ebből.