Választ az ország

Fotó: Kövi Gergő
Képünkön a 22 éves elsőszavazó, Boros Bernadett adja le voksát az országgyűlési választások napján. Bernadett azt szeretné, bármilyen kormány is alakul, az nagy hangsúlyt fektetne a munkahelyteremtésre. Fotó: Kövi Gergő

15 óra

A választópolgárok 45,02%-a járult az urnákhoz 15 óráig. A paks-tamási körzetben ez idáig semmilyen rendkívüli esemény nem történt. A Tolna megyei Kölesden, a 2. számú választókörzetben egy szavazó mindkét lebélyegzett szavazólapját a szavazófülkéből való kijövetelt követően a szavazatszámláló bizottság határozott felszólítása ellenére nem adta le, hanem elhagyta a szavazóhelyiséget a szavazólapokkal.

Szintén a Tolna megye 2. számú választókörzetébe tartozó Szakályon egy polgár sérelmezte, hogy személyes okmányait be kell mutatnia, ezért felindultságában a szavazólapot úgy helyezte az urnába, hogy az megsérült. A szavazatszámláló bizottság megvizsgálta az urnát, majd a szakadást urnazáró címkével leragasztotta és lepecsételte.

11 óra

Délelőtt 11 óráig a szavazópolgárok 23,23%-a jelent meg országszerte az urnáknál, olvasható a Nemzeti Választási Iroda honlapján, amely egyelőre egyetlen rendkívüli eseményről számol be Tolna megyében: a kettes körzetben, Zombán egy választópolgár kifogásolta, hogy felesége nem szavazhat, mert nem tudta igazolni személyazonosságát. Ezért a névjegyzék aláírása, boríték, szavazólap átvétele után dühösen visszaadta a szavazatszámláló bizottságnak a lebélyegzett szavazólapokat, és kérte, hogy a névjegyzékből töröljék az aláírását.

A paks-tamási körzetben 16 jelölt verseng a voksokért. A Paksi Hírnök online blogon este élőben követheti az eredményeket.